Rakovina - naděje?

!!! www.jajsem.com/sokujici-pravda-o-rakovine/  !!!

 

Je s podivem kolik vyjímečných lidí kolem sebe máme, a přitom často o nich naprosto
nic nevíme. Vždy tyto osobnosti poznáme tehdy, když si navzájem máme předat informace v ten správný čas a v tu správnou dobu. Protože, kdybychom předali či dostali informace mimo daný čas a chvíli, bud bychom je nepochopili nebo při nejhorším vůbec neslyšeli. Protože, většina lidí má vyměřený plný čas života, většina lidí se jen dívá jak zvolna uplývá pryč, ale když, se ve správný a daný čas dokážeme soustředit na jedinou chvíli, na jediné místo, můžeme dokázat něco velkolepého a jedinečného.

 

 

Léčba rakoviny javorovým sirupem a zažívací sodou
Lze rakovinu vyléčit práškem do pečiva a javorovým sirupem? Očividně ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Léčba popularizovaná Jimem Kelmunem, důchodcem žijícím v Asheville v Severní Karolíně, znamená skutečný průlom. Říká: „Podal jsem tu směs více než 200 pacientům, u nichž diagnostikovali rakovinou v konečném stádiu. Z toho 185 lidí pak kupodivu žilo ještě 15 a více let – a téměř polovina se rakoviny úplně zbavila.“

Vypadá to jednoduché až k pláči, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinná přírodní chemoterapie, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivní prostředek proti všem druhům rakoviny. Ohřátím se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza...
Recept: Javorový sirup a jedlá soda
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody ) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně aby teplota sirupu nepřesáhla 40°C, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.
Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stádiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.
https://www.stesticko.cz/casopis/leceni/leceni-rakoviny-javorovym-sirupem-a-jedlou-sodou/230/

www.eft-ahc.cz/pdf/cz/rakovinova_brzda_a_eft.pdf

www.gewo.cz/health/sirup_wirk.htm

 

 

Olej

Tuto léčebnou metodu jsem se naučil asi před 25 léty. V té době nebyl internet a takové informace se získávaly z překladů. Dostal jsem od známého, který překládal z angliny list papíru na němž byla detailně popsána tato metoda i cesta jak přišla do civilizace, protože toto tajemství bylo skryto v hluboko v ruské tajze. Nevzpomínám si už na jméno toho lékaře, ale údajně to byl primář onkologického institutu v Kyjevě. Tento člověk, se svým týmem prováděl onkologický výzkum v tajze. Popisoval velké problémy než se místní obyvatelé nechali vyšetřit. Žil tam 3 roky. Časem se však dozvěděl tuto léčebnou metodu, která se vyznačuje tím, že je čistě přírodní -bez vedlejších účinků, je dostupná pro každého-finančně nenáročná, působí velice rychle a účinně. Já osobně v té době jsem by mladý a zdravý a ani jsem tomu nevěřil. Zcela určitě bych na vše zapomněl, kdyby se mi nepřihodilo toto: vzpomínám si, že byl pátek večer a začal jsem cítit divnou bolest na tváři. Jdu k zrcadlu vidím na obličeji vřed, v sobotu jsme měli vstupenky na ples. Vzpomněl jsem si na tuto metodu poprvé jsem to vyzkoušel, a když jsem se ráno vzbudil moje tvář byla čistá. Od té doby se léčím pouze touto metodou a bylo se mnou před devíti lety opravdu zle. Měl jsem našedlý kostrbatý nádor, který rostl,byl asi 7cm velký a je pryč. 

Tato léčebná metoda léčí: 
• Nemoci krve 
• Mozkové kmeny 
• Nemoci srdce 
• Rakovinu 
• Lupenku 
• Cukrovku 
• Záněty i kostnice 
• Léčí vše najednou zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. 

Čím více nemocí člověk má, tím intenzivnější by měla léčba být. 

Návod Léčba spočívá v převalování nejlépe slunečnicového nebo arašídového panenského nebo 100% oleje v ústech. 

Polévkovou lžíci naplníme olejem nemusí být plná - podle velikosti člověka a začneme olej v zavřené puse převalovat tak, aby se převaloval po celé ústní dutině. Převalujeme zvolna. Po chvíli olej zřídne a máte pocit jako byste měli v puse vodu. 
Je to bez chuti a bez zápachu, dá se to vydržet. Někdy se stane, že Vám olej v ústech naroste a nemůžete převalovat, potom trochu vyplivněte do záchodu. Za žádnou cenu olej nepolkněte!!! Je tam spoustu škodlivých věcí z vašeho těla
Olej musíte převalovat asi 15-20 minut. Je závislost intenzity převalování na čase. Po tomto čase olej vyplivněte do záchodu a ústa vypláchněte teplou vodou. Po vyplivnutí musí být olej přeměněn v bílou emulzí podobnou mléku, pokud je emulze nažloutlá znamená to, že jste převalovali malou intenzitou nebo kratší čas . Začátky nebudou pro mnohé z vás jednoduché, ale nevzdávejte se po 15 převalování už budete mistři. Převalování provádějte nejméně 3 krát denně. Po první tři dny může, ale také nemusí nastat bolest hlavy, je to reakce na rychlé vyčištění cévek v mozku pokud se objeví během jednoho dne zmizí. Přeji Vám všem hodně trpělivosti a za úspěch ručím,sempaj@seznam.cz

 

 

Zázračné kyselé zelí

Oblíbené kysané zelí účinně chrání před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Věděli jste to? Látky zabraňující nádorovému bujení však neobsahuje zelí jako takové, ozdravné účinky mu dodává až proces kysání. Během něj totiž v zelí vznikají takzvané izotiokyanáty látky, které mají silně protirakovinné účinky.Uchování celých zelných hlávek nasolením už znali staří Římané. Dnešní způsob výroby kysaného zelí údajně převzali ve středověku Slované od Tatarů. Při objevných cestách po světových mořích se dávní mořeplavci chránili požíváním kysaného zelí před obávanými kurdějemi, nemocí vznikající z nedostatku vitaminů. 
Obsah vitaminu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledek činnosti bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje denní potřebu vitaminu C. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. V kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fluor a enzymy. Kysané zelí rovněž podporuje tvorbu krve a hormonů. Aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla.

CITRUS na vyčištění střev

Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý citrusový plod, nejlépe grep, ale nejčastěji se užívá pomeranč , (i citrón) vše bez kůry . Ne jen šťávu ! Pak už nic nejíme !!! Dužina citrusových plodů neprovádí detoxikaci, ale čistí veškeré toxické nálepy, usazeniny i parazity a působí ve střevech jako štětka na vymývání sklenic. Ideálně čistí klky ve střevech a na rozdíl od léků, se pak nemusíme v těle doplňovat vzácné bakterie, které jsou součástí imunitního systému. Lidé užívající pravidelně denně potvrdili, že v minulosti trpěli zácpou, syndromem dráždivého tračníku, těžkou plynatostí a nadmutím, obezitou, chronickou vyčerpaností, bolestmi žaludku. Odstranili i problémy s kůží a vlasy, jakož i dalšími častými nemocemi. Chci jen podotknout, že během několika měsíců došlo k jejich váhovému úbytku až o 6 kg , ale pozor, ne na objemu v pase, ale na váze! Prostě zbavili se odpadů - fekálií, zahnívajících ve střevech a způsobujících tak výše uvedené problémy, z nichž nejvážnější je rakovina konečníku. Je to dlouhodobá – doživotní kůra, ale jeden citrus denně není skoro žádná finanční investice. Bez další změny stravovacích návyků. Zvažte sami, co je lepší. 
PS. že to funguje poznáte po několika dnech, kdy budete z WC utíkat před vlastním zápachem.

 

Játra


Každé roční období přísluší některému z našich tělesných orgánů.Příslušná doba je dobou nejvyšší zranitelnosti daného orgánu a zároveň nejvhodnější dobou pro jeho detoxikaci a léčbu.V této době se zároveň nejsnáze projevuje dysfunkce v dané oblasti.
Jaro jako roční období patří játrům a jejich párovému orgánu – žlučníku.
Játra jsou především orgánem detoxikace ale samozřejmě i trávení.Zpracovávají tuky,sacharidy,aminokiseliny,redukují hormony,ukládají vitamíny,odstraňují toxiny a těžké kovy.
Kvalita činnosti a vitality jater má vliv na zdraví a kvalitu zraku,množství a kvalitu krve,na stav nervů,svalů,šlach,kyčelních kloubů,ramen,šíje a krku,výkonnost a vitalitu (proto jarní únava).Jejich dysfunkce se projevuje sklony k alergiím,exémům,bolestem hlavy,sníženou imunitou.Nejčastěji se problém jater a žlučníku a jejich podřízených tělesných partií projevuje v čase 23 až 03 h.
V rovině emocí a povahy se dysfunkce jater projevuje nezvládnutelným hněvem,předpojatostí,žárlivostí,přecitlivělostí na hluk.Zdravá játra dávají schopnost flexibility,zdravého sebeprosazení a schopnosti plánovat.
V období jara se tradičně prováděli různé očistné kůry,rovněž tradice období jara a velikonoc měli svůj smysl. 
Pro naši civilizovanou dobu je na místě především osobní zájem každého jednotlivce o péči o kvalitu svého potenciálního zdraví.
Základní bylinky pro jaro jsou:pampeliška,řepík,smil,jablečník,rozmarýna,také ostropestřec,hořec.
Z potravin jsou dobré drůbeží maso,pšenice,pšeničné klíčky,brusinky,mandarinky,ananas,kyselé zelí,zelené jarní výhonky,tvaroh,kyselé mléko,šípkový čaj.
Pozor na alkohol,tučné maso,smetanu,vejce,čokoládu,kávu,chemické látky v potravinách. ID

8 fíglů, jak přežít zimu bez nemocí .

1. Pomocník z domácnosti: Olivový olej 
Jak pomáhá : Zvláčňuje popraskané ruce a rty Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozdíl od olivového oleje se tak dobře nevsáknou. 2. Pomocník z domácnosti: Váleček 
Jak pomáhá: Zahřeje nohy Jeden z nejjednodušších způsobů, jak se zbavit studených nohou je masáž válečkem. Jezděte jím po chodidlech po dobu 3 minut. Váleček má ještě jeden blahodárný vliv. Pomůže vám natáhnout šlachy, takže se vám bude snáze chodit po vánočních nákupech. 3. Pomocník z domácnosti: Kuřecí polévka 
Jak pomáhá: Zmírňuje příznaky nachlazení Při nachlazení pijte nejen dostatek tekutin, ale dopřejte si i dva talíře kuřecí polévky denně. Většinu infekcí dýchacího ústrojí způsobuje produkce bílých krvinek, kterým se říká neurophily, ty zvyšují produkci hlenu. Kuřecí polévka zabraňuje tvorbě neurophilů. 4. Pomocník z domácnosti: Láhev horké vody 
Jak pomáhá: Posiluje imunitu Kdykoliv cítíte, že na vás »něco leze«, přiložte láhev s horkou vodou k vašemu hrudníku. Přesně pod hrudní kostí se nachází brzlík, který vytváří T-lymfocyty, buňky, jež jsou základem obranných funkcí organismu. Teplem jejich činnost posílíte. 5. Pomocník z domácnosti: Láhev whisky 
Jak pomáhá: Likviduje bolest v krku Někteří odborníci doporučují kloktat whisky s vodou. To by bylo ale zbytečné plýtvání. Úplně nejlepší je whisky vypít. Připravte si ozdravný nápoj. Vymačkejte půlku citronu, přidejte trochu horké vody, lžíci whisky a lžičku medu. Pokud nepijete alkohol, kloktejte slanou vodu.6. Pomocník z domácnosti: Žvýkačka bez cukru 
Jak pomáhá: Udržuje v kondici uši Zánět uší patří k nepříjemným bolestem. Bohužel patří k častým nemocem zimního období. Při chřipce se smrkáním dostává hlen i do ušní trubice. Podle vědců se ale riziko, že onemocníte zánětem ucha snižuje o polovinu, žvýkáte-li pětkrát denně. Akt žvýkání totiž posouvá hlen z ucha. Sladidlo xylitol, které se dává do žvýkaček bez cukru navíc napadá bakterie, které problém způsobují. 7. Pomocník z domácnosti: Polštář navíc 
Jak pomáhá: Ničí kašel Pokud trpíte kašlem, určitě vám neuniklo, že váš stav se v noci zhoršuje. Je to proto, že se řasinky, kterým se říká cilia a které se vyskytují kolem plic a průdušek, narovnají a nemohou posouvat vrstvu hlenu. Hlen se pak hromadí, což způsobuje kašel. Když si hlavu podepřete polštářem navíc, chloupky zůstanou v původním stavu. Pokud netrpíte hlenovým kašlem, ale spíše suchým a šimravým kašlem, zkuste si dát prst do ucha a lehce jím zatřást. 8. Pomocník z domácnosti: Žárovka 
Jak pomáhá: Zlepšuje náladu V zimě se častěji cítíme pod psa. Nedostatek sluníčka snižuje hladinu hormonu štěstí serotoninu. Minutové cvičení s žárovkou vám jej pomůže doplnit. Sedněte si do místnosti, ve které můžete zhasnout. Vezměte posuvnou lampu s 60wattovou žárovkou. Posaďte se metr od lampy, ujistěte se, že ji můžete zhasnout z místa, na němž sedíte. Rozsviťte lampu a dívejte se do ní jednu minutu. Pak ji zhasněte, zavřete oči a soustřeďte se na záblesk světla, které máte před sebou, dokud nezmizí.

Včelí lékárna

Jednou z mnoha možností přírodní medicíny jsou včelí produkty.Velmi známé a celkem běžné je používání včelího medu,dále je možné použití včelího pylu,mateří kašičky,včelího jedu a propolisu. Med – je kromě své dobré chuti významným zdrojem potřebných živin. Jeho působení na zdravotní stav je velmi rozsáhlé,uplatňuje se při onemocnění dýchacích cest,nachlazení,chudokrevnosti,ledvinových potížích,nemocech srdce,nemocech žaludku.Výhodnější je domácí med,nákup v obchodech obnáší riziko koupě medu syntetického či málo kvalitního. Včelí pyl – Květový pyl sbírají včely a ukládají je do buněk v plástvích kde jej dál upravují za pomoci medu do snadno stravitelné podoby.Pyl obsahuje velké množství biologicky účinných látek,zejména bílkoviny,minerály,enzymy,kyseliny,vitamíny.Svojí podstatou je zásadně hodnotnější a pro tělo daleko přijatelněší než v současnosti moderní syntetické multivitamíny. Mateří kašička – je produktem hltanových žláz včel,které ji používají k výživě včelí matky.Je to surovina dlouhodobě známá a používaná jako přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků hlavně v oblasti jater,srdce,nervové soustavy,stimulace krvetvorby,podpoře imunitního systému metabolismu bílkovin,tuků,cukrů,k podpoře psychické rovnováhy,fyzické kondice,schopnosti rozmnožování. Včelí jed – využití včelího jedu je známé formou včelího bodnutí do postiženého místa nebo jsou na trhu masti s obsahem včelího jedu. Terapie je účinná ke zmírnění bolestí při artróze,zánětech kloubů,bolestech páteře,namožených svalů,ústřelech,změkčení pooperačních jizev,má silné protizánětlivé účinky.Propolis – je velmi vzácná přírodní látka,kterou vylučují pupeny rostlin a stromů k ochraně před plísněmi,viry a bakteriemi.Včely tuto látku sbírají tmelí jí mezery v úle,ale hlavně ji používají jako jedinou možnou desinfekci na plástvích a v úle.Výrobky vyrobené z propolisu vykazují velmi rozsáhlé a dnes klinicky ověřené biologické účinky na živý organismus.Mají výborný desinfekční účinek na řadu bakteriálních,virových a plísňových procesů.Rovněž vykazuje analgetické účinky,uplatňuje se při regeneraci poškozené kůže.

Dokument České televize o rodinný konstelacích. Jedná se o pořad Fokus, kde se o konstelacích pojednává v prvních dvou minutách a pak od patnácté minuty do konce pořadu.

Lupenka (psoriáza)

Psoriáza představuje nadměrnou produkci určitých kožních buněk, která způsobuje skvrny stříbřitých šupinek obvykle se vyskytujících na kolenou, loktech a kůži temene hlavy. Na západě je toto onemocnění dosti běžné, v některých případech může přejít do vážnější a velmi nepříjemné formy, kdy postihuje velké části těla a může být ve spojitosti s chronickými revmatickými poruchami. Lupenka je, jak se zdá, onemocnění, které prochází stálými změnami a často při něm pomáhá sluneční zářní a kopání v moři. Pomoci mohou i byliny s čistícími a protizánětlivými účinky, jako je krtičník uzlovitý a jetel luční. 
Čaj z krtičníku……10 g čerstvého kořene lopuchu většího5 g čerstvého kořene šťovíku kadeřavého15 g čerstvého krtičníku uzlovitého10 g čerstvých květů jetele lučního750ml vody. Příprava:1. Lopuch a šťovík smíchejte v rendlíku a přilijte vodu. Přiveďte k varu a 15 minut povařte, abyste připravili odvar.2. Do čajové konvice nebo džbánu dejte krtičník spolu s jetelem. Tyto byliny přelijte odvarem z lopuchu a šťovíku a nechte 10 minut vyluhovat. Sceďte. Uchovávejte v zakrytém džbánu. Dávkování:Užívejte 3krát denně dávku ze skleny na víno. Podle potřeby ochuťte medem nebo citrónovou šťávou. Doplňková léčba:K léčbě malých flíčků nebo v raných stadiích lupenky může prospět krém ze svízele přítuly. Aplikujte malé množství na postižená místa 2krát nebo 2krát denně.Pokud je zasažena kůže na temeni hlavy, vyrobte přípravek na oplachování vlasů použitím 10 ml tinktury z rozmarýny lékařské a 10 kapek smolného oleje na 500 ml teplé vody. Aplikujte po umytí šamponem při posledním spláchnutí vlasů.Zdá se, že lupenka napadá píše lidi nervózní a nesnášenlivé. Někdy mohou pomoci Bachovy přípravky z květů, jako je plané jablko, řepík lékařský či vrba bílá.Vyhněte se alkoholu a bylinám, jako je řebříček obecný, skořicové větvičky a lipové květy, protože ty podporují periferní krevní oběh a tím stimulují kůži.Užívejte denně 1 g vitamínu C a 1-2 g ch

Léčivé bylinky

ZELENÝ ČAJ Zelený čaj obsahuje látky, které účinně brání tvorbě zubního kazu, je účinný při onemocnění dásní, zpomaluje růst bakterií typu streptococcus mutans. Prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a přispívá k ochraně organismu před zhoubnými nádory. Přispívá i ke snížení tělesné váhy, posiluje krevní stěny a snižuje cukr v krvi. CITRÓNOVÁ TRÁVA Podporuje koncentraci a myšlení. Účinek této byliny je velmi osvěžující. Dokonce snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Citrónová tráva má výrazné citrónové aroma. Neobsahuje kofein.
MÁTA PEPRNÁ Mátu pěstovali již staří Egypťané. Hlavní účinek této rostliny se projevuje na trávicím traktu, protože máta působí na uvolnění křečí hladkého svalstva trávicí trubice (spasmolytikum) a desinfikuje (zbavuje choroboplodných zárodků). Máta je vhodný prostředek při rozmanitých projevech problematického trávení. Uleví při nadýmání, při nedostatečném vylučování žluči (jako pomocný prostředek se podává při žlučových kamíncích), při křečích v trávicí trubici, při nechutenství. Známý je účinek mentholu na povzbuzení centrální nervové soustavy. Tiší bolest při menstruaci. Odstraňuje bolesti hlavy a zvonění v uších. Využívá se také hojně v aromaterapii. SKOŘICE Skořice se používá už více než 4000 let. Podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Zažívací trakt zahřívá a stimuluje, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání. Díky dezinfekčním a antibiotickým účinkům ji lze použít i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů, což je výhodné u pacientů s cukrovkou. Moderní farmakologické výzkumy počínaje polovinou dvacátého století prokázaly antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky skořice, a v nedávné době byl prokázán i výrazný účinek antidiabetický. HEŘMÁNEK Příznivé účinky heřmánku pravého jsou známy již od starověku. Ve Skandinávii byl heřmánek považován dokonce za posvátnou rostlinu a uctíván jako symbol slunce. Preventivně lze heřmánek používat při potížích s trávením a stolicí (zácpy, průjmy). Heřmánek příznivě působí při léčbě zánětů trávícího ústrojí, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě, dezinfekčně a potopudně. Pomáhá při nadýmání, ničí jedovaté produkty látkové výměny mikroorganismů jako jsou streptokoky nebo stafylokoky. Bylinka je vhodná při angíně či zánětech v dutině ústní nebo hrtanu (jako kloktadlo). V Matthioliho herbáři je heřmánek popisován jako lék proti zimnicím, nemocem jater, močopudný prostředek a prostředek proti bolestem hlavy. BEDRNÍK ANÝZ Anýz má za sebou velmi dlouho historii jako léčivá rostlina. Používal se také v Číně a Indii. Význam měl při dehydrataci, při astmatu a nejrůznějších onemocněních dýchacích cest, při všech otravách, při nejrůznějších obtížích souvisejících s trávením, při bolestech, jako projímadlo a v řadě dalších indikací. Zevně se používal nálev, k omývání při onemocněních očí. Dnes plody anýzu používáme vnitřně i zevně. Anýz povzbuzuje činnost všech žláz, účinek protikřečový je silnější než u kmínu a fenyklu. Podporuje správnou činnost střev, tlumí bolestivé křeče střev a působí proti nadýmání. Plod anýzu je známý pomocný prostředek při onemocněních dýchacích cest. Silice se částečně vylučují plícemi (desinfikuje a podporuje produkci hlenu), anetol povzbuzuje činnost řasinkového epitelu dýchacích cest (podporuje pohyb hlenu směrem ven), tento dvojí mechanismus velmi příznivě podporuje vylučování hlenu a tím čistí dýchací cesty. Podporuje vylučování mateřského mléka. MATEŘÍDOUŠKAMateřídouška se velmi často používá do čajových směsí proti nachlazení. Skvěle působí při suchém kašli. Velice vhodná je při potížích s trávením spojených s plynatostí a kolikami. Pomůže i při křečích hladkého svalstva. Je doporučována také při chřipce, kterou provází kašel. V poslední době se začala používat i v aromaterapii. MEDUŇKA Meduňka pomáhá odstranit pocity strachu a mírné úzkosti, dobře působí při stavech nervové vyčerpanosti, nespavosti a lehkých depresivních náladách. Zmírňuje také žaludeční a střevní neurózy, má protikřečové účinky a předchází nadýmání. Meduňka příznivě působí při bušení srdce a srdeční arytmii.

Zdravé srdce.

Srdečněcévní onemocnění jsou celosvětově nejčastější příčinou úmrtí obyvatel planety. 
Srdečněcévní choroby stále spojujeme s vyšším věkem.To je ale omyl.Na problémy se srdcem můžeme zadělat svým dětem již před narozením. 
V současné době se podstatně snižuje stáří nemocných srdečněcévního systému,a pacienti středního a mladšího věku nejsou výjimkou.Dokonce jsou případy,kdy i nenarozené miminko má již v prenatálním věku aterosklerotické pláty v cévách. 
Hlavní příčinou je jednostranná a málo kvalitní výživa populace,hlavní potravou „náctiletých“ je často bageta a cola z automatu.Svoji roli hraje také psychický stres a dědičné předpoklady. Lékaři doporučují zařadit do jídelníčku více syrové zeleniny a ovoce,ryb,přírodních a přírodně upravených potravin, a aktivního odpočinku.Omezit produkty rychlého občerstvení jako bagety,hamburgery apod.
Takže za své zdraví je víceméně zodpovědný každý sám.

Třezalka tečkovaná

Je rozšířená v Evropě,Asii a v severní Africe.U nás rose na slunných stráních,na mezích,pastvinách a houštinách.Sbírá se v červenci nebo v srpnu.Užívá se celá nať nebo jen květ ve formě čajů,nálevů ,tinktur,tablet,oleje nebo také homeopatik. 

Je to bylina mající protizánětlivé a protiekzematické účinky. Její hlavní místo je při nervových problémech, psychickém napětí a depresích. Je vhodná na rehabilitaci po mozkových mrtvicích, při sklerózách multiplex a při všech formách zánětů a nervových poruch. 
Obsahuje neobyčejně účinné látky pro lidský organismus - hormony, enzymy, stopové prvky. Zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje činnost centrální nervové soustavy a posiluje organismus. Předpokládá se, že v budoucnu bude léčit dosud neléčitelné choroby. Omlazuje organismus. Zároveň přitom čistí tělo.
Tato bylina a její produkty mohou mít fotosenzibilní účinky ID

 

Fakta o medu a skořici.

 

Je zjištěno,že směs medu a skořice léčí většinu nemocí.Med se vyrábí ve většině zemí světa.Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy emocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék,nemůže ublížit ani diabetickým acientům.Týdeník World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí,které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců. Nemoci srdce: Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti,kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně,budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě,různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty,kteří jsou ve věku,kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat.Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.Artritida: Artritičtí pacienti mohou denně,ráno a večer,jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1malou lžičkou skořice.Berou – li to pravidelně může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní,kteří se nemohli pohybovat,začali chodit bez bolestí.Infekce močového měchýře:
Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.Bolesti zubů: Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu.Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.Chloresterol: 2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin.Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu.Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med,je – li užíván denně,zabraňuje zvyšování cholesterolu.Nachlazení:Ti,kdo trpí na časté nachlazení,by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.Potíže se žaludkem: Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.Plynatost: Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.Posílení imunitního systému: Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.Těžký žaludek: 1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.Chřipka: Vědci ve Španělsku zjistili,že med obsahuje přírodní látky,které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.Dlouhověkost: Čaj vyrobený z medu a skořice,je–li brán pravidelné,zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku.Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží,jako ve 20 letech.Pupínky: 3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu.Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou.Když to děláte denně pupínky do týdne zmizí i s kořeny.Kožní infekce: Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzemy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí. Hubnutí: Každý den ráno,1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí.Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob.Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.Rakovina: Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázali,že i pokročilá rakovina kostí,žaludku a střev může být s úspěchem léčena.Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.Chronická únava: Nedávné studie ukazují,že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil.Pacienti-senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější.Dr Milton,který tyto výzkumy prováděl říká,že 1 lžíce medu a malá lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne,kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.Zápach z úst: Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají jr to,že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou.Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den. Závěrem: Co říci závěrem?Myslím.že Vám to určitě neublíží a že je nejlepší to yzkoušet.Co myslíte?Vzpomínáte,když jsme byli děti?Krajíc chleba pomazaný čerstvým máslem a posypaný skořicí patřil mezi oblíbené pochoutky.Asi na tom něco je!